Willem Jeh. Koopmansstrjitte

Willem Jeh. Koopmansstrjitte

De Willem Jehannes Koopmansstrjitte is één van de laatst aangelegde straten in nieuwbouw-plan de Hemmen, (de Jimmen) . De W.J.K. strjitte grenst voor een deel met de achterkant aan de (omgelegde Boarn en is rond 1987-’88 gebouwd. Willem Jehannes Koopmans was Slager, voordracht kunstenaar en dorpsdichter van Akkrum die van 1869 tot 1953 leefde. Eerder is er in de volksmond een Willemskade geweest, die later de Trigreppel werd genoemd.

Links een plattegrond van de Willem Jehannes Koopmansstrjitte.

De Willem Johannes Koopmansstrjitte is nog heel ver weg.

Boven en onder: dDe Willem Jehannes Koopmansstrjitte in augustus 2008.

Boven: Het rioolstelsel van de W. J. Koopmansstrjitte in 1987. (Tekening © Histoarisch Centrum Leeuwarden).

Links: In portret van dorps-dichter Willem Jehannes Koopmans. geb. 22-2-1869, ferstoarn 6-5-1953.

Aangezien de W. J. Koopmans-strjitte relatief nieuw is, is er niet veel informatie van deze straat. Heeft u wel wat, dat op deze site niet zou misstaan, Mail dan naar : Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

Kijk hier voor meer Willem Jehannes Koopmans.


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk