Wetterstege

Wetterstege

Wetterstege

De “Wetterstege” is één van de kortste steegjes die van de Buorren naar de Boarn loopt. Hij grenst alleen de erfen van twee huizen, die tussen de Buorren en de Boarn staan: langer is de steeg niet, maar eertijds had deze toch een belangrijke funktie bij het laden en lossen van de stoomboot welke hier zijn ligplaats had. Hoewel de steeg thans van geen betekenis meer is, heeft de commisie hem de naam laten houden, die wel verband zal houden met de Boarn waar hij op uitkomt; Anderen willen beweren dat deze steeg voor mensen, welke ’s avonds uit de herberg er tegenover kwamen, een ideale plek was om hun ‘hoog water’ kwijt te raken. (Uit ”Toponymy fan Akkrum en Nes” van Merten Bakker).

Boven: De Wetterstege (Tussen Chinees Indisch restaurant ‘Lotus’ en snackcorner ‘Smik en Smak’).
Boven: Aan de Boarn ligt de stoomboot welke zijn vaste ligplaats aan de Wetterstege was.

Links: Plattegrond van de Wetterstege met links Chinees Restaurant ‘Lotus’ en rechts Snackcorner ‘Smik en Smak’


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk