Akkrum van Pier

Akkrum van Pier

Het motto van Pier van der Heide is:
“Jo kinne dingen mar ien kear fuortgoaje,
Dus tink goed nei foardat jo it fuortgoaje.
At it ien kear fuort is, komt it nea wer”
.
En . . . wolle jo it dan toch fuortdwaan,
tink dan even oan Pier van der Heide.
en stjoer him in berjochtsje.

Verzameling; “Het Akkrum van Pier.”

De Akkrumer Pier van der Heide is een verzamelaar in hart en nieren. (Hij is al vanaf 1983 betrokken bij de stifting Akkrum Ald & Nij). Hij heeft een grote verzameling over van alles en nog wat van AKKRUM en NES. Hij doet dit met heel veel passie, al vanaf 1974. Het verzamel “Virus” wordt alleen nog maar erger. Hij heeft zo langzaam aan, door de jaren, een mooi archief opgeboud. Het is begonnen met ansichtkaarten van Akkrum en Nes, waarvan hij inmiddels de meesten wel heeft. Er zijn altijd nog wel enkele mooie oude kaarten en foto’s die Pier nog niet heeft, maar die hij wel graag zou willen hebben. Omdat hij van oorsprong van Nieuwebrug komt, heeft hij daar ook  een leuke verzameling ansichtkaarten van. Maar daarnaast ook nog van Haskerdijken en Stobbegat. Men vroeg hem eens te exposeren over het krantenwerk dat hij deed, waarop hij zei: “Ik exposeer elke week al in de kranten”, zo zei hij, “dus waarom zal ik exposeren”? Toen zei ik, “Ik wil wel, maar dan met mijn verzameling Akkrum en Nes. Daar heb ik een grote verzameling van. Dát wil ik wel exposeren”. En dat zijn ze eens geworden. In december 2010 is dat een feit geworden. Kleindochter Isa (1 Jier) heeft deze toen officieel geopend. Kijk hieronder de poster en daaronder het artikel in de ‘Mid Frieslander’ met de  foto van onze kleindochter Isa die de opening heeft verricht. Pier kwam daarmee ook in het Fries Dagblad. (F.D.) en andere weekbladen. Kijk hiervoor nog een stukje lager hieronder. 

De opening van de expositie werd officiëel geopend door kleindochter Isa. (1 jaar)
Boven een klein deel uit zijn verzameling Akkrum.

Onderstaand een gedeelte uit de verzameling Souveniers en andere objecten van Akkrum. Het is dus niet alléén maar papier wat er in de verzameling zit.

Boven en gedeelte uit de verzameling van Akkrumer Pier van der Heide.

En . . . er is nog veel meer . . .

Dus, schroom niet en stuur een berichtje naar piervanderheide@gmail.com


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk