Straten

Straten

Op de volgende pagina’s vind u namen van straten, met een uitleg erbij, waarom de straten heten zo als ze heten. Er zijn heel veel mensen die inhoudelijk niet weten waar ze wonen omdat ze niet weten waar de straatnaam vandaan komt. Neem bv. De Sake Visser strjitte. Wie was en wat deed Sake Visser? Het zal zeker in belangrijk persoon geweest zijn. Maar wie Sake Visser was en wat hij deed, weten maar weinig mensen. Welnu, Sake Visser was een vermaard en kundig paardenman. En wie waren G.S. Ruiter, Folkert Kuipers en Dokter Idzerda? Maar ook namen die niet verwijzen naar personen, zoals als Kleef, Hopmanshof, Kleasterwei, Seine, Rolpeal, Rakswâl, Bûterwâl zijn interessant. Kortom, wilt u weten waar u woont? U kunt het lezen in het verhaal over de betreffende straat! Scroll snel naar onderen.

Klik op één van onderstaande ‘straten’ om in de geschiedenis te duiken en te kunnen lezen wat er zoal bekend is van deze straat.

Ziet u een handje met een wijzend vingertje, dan is deze geäctiveerd. Zoniet dan moet u nog even geduld hebben.

Mist u nog een straatnaam? Meld het ons graag op stiftingakkrumaldennij@gmail.com


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk