Spikerboor (straat)

Spikerboor (straat)

Toen de U.T.D. fabriek werd gesloten en in 2004 werd afgebroken, is op die plek een industrieterrein gereäliseerd. Het gehele terrein met nieuw stratenplan heeft ondermeer namen gekregen, welke zijn ontleend van de Ulbe Twijnstra Delfia Veevoeder fabriek, zoals Loads, Parse, Silo. Maar ook andere historische namen zijn daarin verwerkt, zoals ook Patroan, Kromme Sâne, Vegelinskampke en (Ja daar is hij dan) Spikerboor.

Links: De plattegrond van Spikerboor

Zie voor de betekenis van Spikerboor ook op Wateren > Spikerboor (water)

Bij de proefboerderij van UTD. Sietze Herder links bij het paard en Jan Jonkman bij het veulen. Op de plek van de foto loopt thans Spikerboor (straat). Op de achtergrond de Feansterdyk. (Foto:© Jose Eelsingh)


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk