Speeltuinen

Speeltuinen

Akkrum en Nes hebben meerdere grote en kleine(re) speeltuinen (boarterstúnen) gekend. Eén van de bekendste speeltuinen is niet meer. Die stond op ‘Tuindorp’ aan de Stripe en werd ook wel met de naam ‘Akkrum-Oost’ betiteld. Veel kinderen hebben daar volop genoten, maar er is ook gehuild. Dit omdat ze een bakje van de zweef tegen het hoofd of ergens anders kregen of misschien omdat er één of meerdere splinters in de billetjes van een kindje was verdwenen door de houten glijbaan. Een bordje met een naam heeft er nooit gestaan, maar . . . wel verdiend, en daarom is er alsnog een envoudig naambordje gemaakt. Namens alle kinderen: ‘Bedankt, dat je er was’.

Verder staan/stonden er nog een aantal speeltuinen in Akkrum en Nes.

Klik op één van onderstaande ‘speeltuinen’ om in de geschiedenis te duiken en te kunnen lezen wat er zoal bekend is van deze speeltuin. Ziet u een handje met een wijzend vingertje, dan is deze geactiveerd. Zo niet, dan moet u nog even geduld hebben.

Onderstaand de speeltuinen door de jaren van Akkrum-Nes

Speeltuin ‘Akkrum-Oost’ op Tuindorp aan de Stripe
Speeltuin ”De Trije Hoek” ligt tussen Himdyk, Leppedyk en Finlan
Speeltuin ” ’t Binnemapleinje” ligt aan de Sake Visserstrjitte
Speeltuin “de Bernejister” ligt aan It Weidlân.
Speeltuin “Juff. Boeremaplein’ ligt tussen Jokwei en Heechfinne.
Speeltuin “Ravotuh” ligt aan het Hopmanshôf.
Speeltuin De Opstekker ligt aan de Opstekker, Nes.

Speeltuin ” It Fjildsje” aan het Boerepaed.

“JUMP verhuur” Leverancier van attracties aan de Galemaleane in Akkrum.

Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk