” Tuindorp”

” Tuindorp”

Word donateur van Akkrum Ald en Nij. Wij hebben u nodig! U steunt ons al vanaf € 8,50 per jaar. Klik hier om ons een e-mail te sturen. Vermeld als onderwerp ‘Donateur € ….’ en vul een bedrag in. U kunt ook kiezen voor een eenmalige bijdrage op NL49RABO0348329180.


ook wel . . .

De Oudste en wellicht de eerste speeltuin van Akkrum-Nes was de speeltuin op Tuindorp aan de Stripe. Eerder waren kinderen blij met een speeltuin als deze. Men was al snel tevreden. Het was een mooie speeltuin met een draaimolen met duw-stang, schommels, een klimrek en natuurlijk en zandbak voor de kleinsten.

Eerst met een houten glijbaan, maar omdat er nog al eens een houtsplinter loskwam, werd er later een polyester baan op gelegt.

Dankzij © Thom de Vos hebben we de foto’s nog, waarvoor dank.

Foto boven Tuindorpfeest, © Baukje van den Berg- de Vries. Foto ca. midden jaren “60.

Coos Kuindersma: “Dit zou weleens de dag zijn geweest, dat de polyester op de glijbaan werd aangebracht. Gezien de ladder op de achtergrond. Bovenaan werd met het karwei begonnen. Heit had een muziek installatie meegenomen, met de hits van toen”.

Marja Meester: “Mijn broertje kreeg die dag een bakje van de zweefmolen tegen zijn hoofd en moest naar de dokter. Ik werd door mevrouw Pebesma opgevangen”.

Marieke Korf-Pebesma: “De glijbaan is makke troch myn heit, Jan Pebesna en troch Jan v.d. Berg en Jan de Jong”!
Foto boven: Wietske Veldstra. Links de draaimolen met duw stang en grote glijbaan. Jaren ’60.
Foto @ Baukje van den Berg-de Vries op de duwstang van de draaimolen.

Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk