Slachterij de

Slachterij de

Met de aanleg van nieuwbouwplan Boarnstee op Nes, (dat is aan de noordkant van de Boarn), is er sindsdien ook een Boarnstee Zuid in Akkrum. Omdat het aan de zuidkant van de Boarn ligt, valt dát onder Akkrum. Op deze plek zijn een paar nieuwe straten gekomen. Hier heeft vroeger de Friese Coöperatieve Exportslachterij (F.C.E) gestaan, vandaar de straatnamen die de naamgevingscommissie van afd. Akkrum bedacht heeft.Op de plaats waar eerder de F.C.E. ligt nu een straat die de Slachterij heet. ( Zie foto onder).

Boven: De Slachterij in volle glorie ca. 1955.
Boven de plattegrond van de Slachterij.
Boven: De voormalige slachterij (FCE) staat nog overeind in 1994.
Boven: De ‘Slachterij’ in juni 2008.
Boven: De Slachterij juni 2003 © Durk Bakker.
Boven: Een deel van de ‘Slachterij’ in 2008. © Pier van der Heide.

Onder: Verslag van inspraak en informatie bijeenkomst van het bestemmingsplan van Boarnstee-Zuid op woensdag 31 maart 2004 in het gemeentekantoor te Grou.

Onroerend Goed

Boven: Advertentie 2004.
Boven: Advertentie 2004.

Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk