Sake Meintes Visserstrjitte

Sake Meintes Visserstrjitte

Wat geldt voor de G.S. Ruiterstrjitte, gelt ook voor de Sake Visserstrjitte in het Hemmenplan, waarmee de gemeenteraad de herinnering aan de bekende veehouder en prijswinnaar met dravers in de eerste helft van de 19e eeuw levend wil houden. (Uit “Toponymy fan Akkrum en Nes” fan Merten Bakker. 1982).

Kijk hier voor meer Sake Meintes Visser

Links een plattegrond van de Sake Vissserstrjitte.

Boven: Het was echt Sake Visser dy zelf langs kwam op zijn paard ‘de Nette’, om de straat die naar hem zelf vernoemd was, officieel te openen op zaterdag 3 september 1988. (Foto’s: Pier van der Heide)

Boven de Sake visserstrjitte is nog ver weg. 1931
Boppe-boven: Bouwrijp maken van uitbreidingsplan de Hemmen, Sake Visserstrjitte 1984-1985.
Boven: De Sake Visserstrjitte in 1994.
Boven: Speeltuin It Binnemaplein aan de Sake Visserstrjitte in 2020.
Boven: Ondanks Corona toch nog een klein beetje PalmSnein aan de Sake Visserstrjitte.             (Foto: © Jannie Hof-Wieringa, 2020) .

Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk