Pools dykje

Pools dykje

‘Pool syn dykje’ is de naam die aan het eind van de Leppedyk liep. Na de boerderij die aan het eind stond. De naam de Leppedyk is bewaard gebleven in een straatnaam, die is aangelegd aan het eind van de oude Leppedyk (1970) dat Pool syn Dykje werd genoemd. Naar de koemelker, die dat stuk voor hooiwinning en zijn koeien daar liet weiden.

Hier boven: (De rode lijn) heeft het Pools dykje gelegen volgens oud omwonenden. Pool zal de boer geweest zijn die destijds op het boerderijtje woonde aan het eind van de Leppedyk. (Links van onderstaande foto). Het was een naam die in de volksmond werd gebruikt net als veel andere straatnamen. Pools dykje liep tot aan het spoor.

Pool’s dykje liepvan de boerderij (links boven) naar rechts

Foto boven: Pool had vee lopen bij het weggetje naar het spoor. Hij was ook veehandelaar.

Foto’s boven en onder: Vissen in de Boarn vanaf het Pools dykje.

Foto’s boven en onder: © Kees Middendorp. Jaren ’70 van de 20e eeuw.


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com


 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk