Opfeart de

Opfeart de

Met de bouw van nieuwbouwplan Boarnstee, op Nes (noord) in 1994, dat is aan de noordkant van de Boarn, is er ook een Boarnstee zuid in Akkrum, dat ligt aan de zuidkant van de Boarn. Daarom valt dat onder Akkrum. Op deze plek zijn een paar nieuwe straten gekomen. Hier stond eerder de Friese Coöperatieve Exportslachterij (F.C.E). Daaruit zijn ook de namen voor de straten bedacht door de naamgevingskommissie van afd. Akkrum. Omdat op deze plek een zij-/opvaart is geweest, hebben zij gemeend hier de Opfeart van te maken.   

Links de plattegrond van de Opfeart.


Boven: Op de plek waar de Opfeart is, was eerder de jachthaven van de familie Chris van der Werff. Later heeft Andries Niemarkt dat bedrijf overgenomen. Weer later moest, in verband met de herinrichting van het nieuwe plan, Niemarkt hier weg en in ca. 2003 hebben ze toen een mooi plekje, een eind verderop, in de Boarn gekregen, halverwege Aldeboarn. Bij de voormalige gemeente opslag. (Foto: 2002).

Onder © Google streetview, juli 2016


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk