Núnderpaad

Núnderpaad

“It  Núnderpaad”.

Aan het Heechein stonden indertijd aan beide kanten lindebomen. Tussen de ene rij en dit kerkhof lag een pad, bestraat met gele steentjes en dat voor de kinderen een uitgelezen speelplaats betekende. Hier werd elk jaar door hen de “kleine kermis” gehouden. In het verleden was het eigendom van de kerk, die ook voor het onderhoud zorgde. Het was een schelpenpad, oftewel een ‘núnderpad’: in het kerkboek komt elk jaar een uitgifte voor een vracht schelpen voor. Naderhand heeft men het blijvend met gele steentjes bestraat. De commissie hoefde zich niet druk te maken om een naam, want it Núnderpaad heeft het onderspit gedolven. (Uit ”Toponymy fan Akkrum en Nes” van Merten Bakker. 1982).

Op bovenstaande kaart links het Núnderpaad, en op onderste kaart rechts het Núnderpaad.


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk