Muziek (anten)

Muziek (anten)

Akkrum kent en kende vele muzikanten, welke we hier ‘uitstallen’.

Halverwege de negentiende eeuw was er al muziekvereniging in Akkrum. Die was onder leiding van de Leeuwarder dirigenten Homan en Arnoldus. Dit korps heeft het twintig jaar bestaan. Verder is er niet veel over bekend. Daarna kwam “Tot Nut en Genoegen”.

“Tot Nut en Genoegen”

De oudste die we kennen was de voorganger van muziekvereniging de Harmonie, ‘Tot nut en genoegen’ welke 10 jaar (1893-1903) muziek heeft gemaakt.

Bovenstaande foto is gemaakt ter gelegenheid van de opening van Coopersburg in 1901. Op de achtergrond de Ljouwerterdyk met een grote menigte mensen.
Boven: Muziekvereniging “Tot Nut en Genoegen” uit Akkrum. (1893-1903). Op de foto boven vlnr: W van den Bosch, Folkert van der Meer, R. Wedman, Kees Kattemolle Johannes osinga, L. de Boer en W. Fokkema. 2e rij: Gerrit Weenings, ? , Gerrit van der Meer, L. A. Peletier (direkteur), J. van der Kooi en A. Andrea, Vooraan zittend links P. Lefette en rechts J. Kleefstra.

Het heeft daarna toch nog vijf jaar geduurd, dat in 1908 Muziekvereniging de Harmonie werd opgericht. Zie verder in één van de submappen “Harmonie”.


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk