Mienewei

Mienewei

Eerder ook wel ‘Eksportreed’

De eerdere weg naar de F.C.E. van de Boarnsterdyk af is ook omgetoverd tot een nieuwe straat. Ook hier heeft de Kommissie het agrarische verleden uit laten komen in de naam de Mienewei: Het gemeenschappelijke van Coöperatie. (Uit ”Toponymy fan Akkrum en Nes” van Merten Bakker. 1982).

     Rond 1995 is de Mienewei verlengt tot in het nieuwe plan van woonwijk Boarnsté. De Mienewei loopt dan door tot aan de (vaste) brug. Over de brug word het de Opstekker’.

Links de plattegrond van de Mienewei, eerder Eksportreed.

 Boven: Het begin van de Exportreed later de Mienewei genoemd met het oude Abbatoir.

Voor meer F.C.E. zie op Dorpsgeschiedenis > Industrie > FCE.

Na de F.C.E.

Na de F.C.E. is de ruimte snel weer ingevuld met andere bedrijfstakken als bv. een Jachtbouw Kapa, Heineken opslag, opslag voor melkpoeder voor Biafra, een stralerij enn spuiterij van Kleefstra van der Schaaf. Daarna wordt het hele oude complex verkocht aan Hiemstra Silobouw. (Foto onder)


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk