Lager Onderwijs.

Lager Onderwijs.

Klik op een afbeelding om op de betreffende pagina te komen. Komt er geen vingertje, dan is deze nog niet online.

Deze pagina van Lager Onderwijs bevat alleen het aantal scholen met hun lokatie.Akkrum heeft vijf lagere scholen gehad. Vier zijn er afgebroken en één staat er nog en dat is de school op Nes. Hoewel niet meer in de functie van school. Deze staat op dit moment wel op de nominatie om te worden gesloopt. Wat er voor in de plaats terug komt, is nog en raadsel. Door op een afbeelding te klikken, komt u op de pagina van de betreffende school die u zoekt.

Openbare lager onderwijs, ‘Nes’aan de Boarnsterdyk, van 19… – 1963. Deze school had twee functies. De linkerkant was voor het lager onderwijs en het rechter deel als (M)U.L.O. school. Toen de nieuwe Juff. Boerema School J.B.S. werd geopend en was de oude school overbodig en werd ingevuld als . . . ..
Christelijk Onderwijs, (later Ds. Hasper School. D.H.S.) aan de Boarnsterdyk van 1919-2012?. Gesloopt in 2013. De leerlingen worden ondergebracht in een gloednieuwe Brede School aan de Stringen, samen met de twee openbare lagere scholen J.B.S. en B.T.S.
Burgemeester Thalen School aan Sinnebuorren van 1957 – 200.?. Gesloopt in 2005?. De leerlingen worden ondergebracht in een gloednieuwe Brede School aan de Stringen, samen met de twee andere lagere scholen de J.B.S. en Christelijke D.H.S.
Juff. Boerema School aan de Jokwei van 1963 – 2012. Gesloopt in 2013. De leerlingen worden ondergebracht in een gloednieuwe Brede School aan de Stringen, samen met de twee andere lagere cholen D.H.S. en B.T.S.

Omdat de B.T.S. aan Sinnebuorren te klein werd, is bovenstaande ‘oude MAVO’ aan de Ombocht nog enkele jaren de tweede lokatie van de B.T.S. geweest, totdat de Brede School klaar was. (20.. – 2012)


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com


 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk