Griene kuier: Lantearnetún

Griene kuier: Lantearnetún


De Lantearnetún (Lantaarntuin) is een duurzame gemeenschapstuin die hoort bij kerkelijk centrum De Lantearne in Akkrum. De tuin is bedoeld voor de inwoners van de dorpen Akkrum en Nes, maar toeristen of toevallige passanten zijn ook welkom. De tuin is vooral een ontmoetingsplaats, waar mensen contacten met anderen kunnen leggen. Maar gewoon lekker alleen genieten van de rust en de schoonheid van de tuin kan natuurlijk ook.

Vrijwilligers

De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers. Tegenover het kerkcentrum is een pergola gebouwd, er is een schuur gemaakt, en er is nagedacht over hoe de tuin een vrijplaats kan worden voor insecten en salamanders.

Bijbelse planten

In de tuin groeien vruchtbomen, bessenstruiken, kruiden en bloemen waarvan geplukt mag worden. Het is een biologische en duurzame tuin. Enkele van de bijbelse planten die in de tuin staan, zijn tamarisk, vijg en acacia, en er staat ook een olijfboom. In de kapschuur kunnen bezoekers uitleg vinden over deze Bijbelse planten en bomen met een verwijzing naar de betreffende Bijbelteksten.

Kunstwerken

In de tuin zijn beelden te vinden, en een kunstwerk op doek.

Bijeenkomsten

In de tuin worden soms kleinschalige bijeenkomsten georganiseerd. Dat kan een lezing zijn, maar ook muziek.

Bronnen en verder lezen:

https://www.pgakkrum.nl/lantearne-tun/
https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1152252/wrotte-plukke-en-prate-mienskipstun-akkrum-moat-foar-elkenien-weze

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk