Hoytemastrj. S.P.

Hoytemastrj. S.P.

Wat geldt voor de G.S. Ruiterstrjitte, geldt eigenlijk ook voor de Sake Visserstrjitte in het Hemmenplan, (Jimmen) waarmee de gemeenteraad de herinnering aan de bekende fabriekseigenaar in de eerste helft van de 19e eeuw levend wil houden. (Uit ”Toponymy fan Akkrum en Nes” van Merten Bakker. 1982).

De S.P. Hoitemastrjitte is eigenlijk geen straatnaam, de aanleunwoningen van zorgcentrum ‘Leppehiem’ worden draamee aangeduid. Het gaat eigenlijk alleen maar om de buitenkant van het gebouw. De straat zelf heet Sr. van der Vegtstrjitte. Voor meer over S.P. Hoitema, zie verder.        (Personen) (LATER).

Boven: De S.P. Hoitemastrjitte. (Aanleunwoningen van Zorgcentrum Leppehiem. (2019).

Links: Een portret van (S.P.) Sijbren Piters Hoytema hebben wij niet in ons archief, daarom in afdruk fan zijn olieslagerij die hij later heeft verkocht aan Ulbe Twijnstra.

Links een plattegrond van de S.P. Hoytemastrjitte

Boppe/boven: Verbouw Leppehiem, (S.P. Hoitemastrjitte) 1991.

Ook van deze ”straat” is niet veel informatie bekend. Daarom vragen wij u, als u nog wat nieuwschierigs hebt hiervan. Heeft u dat, en wilt u het met ons delen? Klik dan op ‘DEZE‘ link en verstuur deze met uw materiaal/gegevens.


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk