“Het Akkrum van Pier.”

“Het Akkrum van Pier.”

Het motto van Pier van der Heide is:
“Jo kinne dingen mar ien kear fuortgoaje,
Dus tink goed nei foardat jo it fuortgoaje.
At it ien kear fuort is, komt it nea wer”
.
En . . . wolle jo it dan toch fuortdwaan,
tink dan even oan Pier van der Heide, (AA&N).
en stjoer him in berjochtsje.

Word donateur van Akkrum Ald en Nij. Wij hebben u nodig! U steunt ons al vanaf € 8,50 per jaar. Klik hier om ons een e-mail te sturen. Vermeld als onderwerp ‘Donateur € ….’ en vul een bedrag in. U kunt ook kiezen voor een eenmalige bijdrage op NL49RABO0348329180.

De Akkrumer Pier van der Heide is een verzamelaar in hart en nieren, (Hij is al vanaf 1983 betrokken bij de stifting Akkrum Ald & Nij). en heeft een grote verzameling over van alles en nog wat van AKKRUM en NES. Hij doet dit met heel veel plezier, al vanaf 1974. Het verzamel “Virus” wordt alleen nog maar erger. Hij heeft zo langzaam aan, door de jaren, een mooi archief opgeboud. Het is begonnen met ansichtkaarten van Akkrum en Nes, waarvan hij inmiddels de meesten wel heeft. Er zijn altijd nog wel enkele mooie oude kaarten en foto’s die Pier nog niet heeft, maar die hij wel graag zou willen hebben. Omdat hij van oorsprong van Nieuwebrug komt, heeft hij daar ook een leuke verzameling ansichtkaarten van. Maar daarnaast ook nog van Haskerdijken en Stobbegat. Men vroeg hem eens te exposeren over het krantenwerk dat hij deed, waarop hij zei: “Ik exposeer elke week al in de kranten”, zo zei hij, “dus waarom zal ik exposeren”? Toen zei ik, “Ik wil wel, maar dan met mijn verzameling van Akkrum en Nes. Daar heb ik een hele grote verzameling van. Dát wil ik wel exposeren”. En dat zijn ze eens geworden en in december 2010 is dat een feit geworden. Kleindochter Isa (1 Jier) heeft deze toen officieel geopend. Kijk hieronder de poster en daaronder het artikel in de ‘Mid Frieslander’ met de foto van kleindochter Isa die de opening heeft verricht. Pier kwam daarmee ook in het Fries Dagblad. (F.D.) en andere weekbladen. Kijk hiervoor nog een stukje lager hieronder.

Boven: Het raambiljetvoor de uitnodiging van de Expositie van :” It Akkrum fan Pier”
De opening van de expositie werd officiëel geopend door kleindochter Isa. (1 jaar)
Sneinspetiele van het Friesch Dagblad van 18 december 2010, (Foto @ Frans Andringa).
Naast het vele papier, dat de verzameling bevat, zijn er ook mooie en oude souvenirs en andere verzamelobjecten van Akkrum en Nes. Het is dus niet alléén maar papier wat er in de verzameling zit.
Boven en onder; een kleine greep uit de verzameling van “It Akkrum van Pier”

Ook pennen, sigarettenaanstekers, lepeltjes, speldjes stickers met Akkrum opdruk, oude (betaalde) rekeningen zitten in deze verzameling.

En . . . er is nog veel meer . . .
Dus, schroom niet en stuur een berichtje naar Pier van der Heide


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk