Gereformeerde Kerk

Gereformeerde Kerk

Akkrum, Tsjerkebreed – Gereformeerde Kerk (1957 – 2002)

Artikel Leeuwarder Courant 29-5-1956
Foto boven: De Gereformeerde Kerk is net klaar in 1957.
Foto boven: De eerste steen is gelegd op 30 augustus 1956 door de Consulent Ds. W.H.J. de Boer.
Foto boven: De Gereformeerde kerk in juni 1965.
Foto’s boven en onder interieur van de Gereformeerde kerk. (Foto’s © Reliwiki)

Onder: Sloop Gereformeerde Kerk. De luidklok word verwijderd.

Hoewel sommige Akkrumers graag de klok ergens een plekje in het dorp hadden gezien, gaat de klok, banken en orgel toch ergens een plekje krijgen in een kerk in Oost Europa.

De Gereformeerde kerk in Akkrum wordt gesloopt. Op de plek worden appartementen gebouwd. Jannes de Jong (l) en Douwe Huitema van Van der Wal Sloopwerken in Joure halen de pannen van het dak. Buurtbewoners hebben het sloopbedrijf gevraagd de kerkklok te bewaren. Ze willen de luidklok een plekje in de buurt geven. Foto 29 augustus 2002. (Credits: Noordoost.nl/Alex J. de Haan)
Met een flinke por tegen de klepel van de kerkklok heeft sloper Jannes de Jong letterlijk het einde ingeluid van de Gereformeerde kerk in Akkrum. Het gebouw wordt momenteel gesloopt door Van der Wal Sloopwerken in Joure. (credits: Noordoost.nl/Alex J. de Haan).
Foto’s links en rechts boven (Credits: Noordoost.nl/Alex J. de Haan) Foto’s 2 september 2002.Foto boven: Op de foto lezen Jannes de Jong (r) en Herman Homan de dichtregels op de klok.
(credits: Noordoost.nl/Alex J. de Haan).

Leven na de Gereformeerde kerk.

. . . En dan staat er een aanbestedingsbord voor de bouw van zes appartementen op de plek van de Gereformeerde Kerk op 26-3-2006, en kan de bouw beginnen en zien we het resultaat hier onder.

Kijk voor Gereformeerde Kerk ook onder > Topografie > Straten Akkrum > Tsjerkebreed it


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk