Begraafplaatsen.

Begraafplaatsen.

Akkrum Ald en Nij is voor een groot deel afhankelijk van donateursbijdragen. U steunt ons al vanaf € 8,50 per jaar. U kunt zich hier opgeven als donateur. U kunt ook kiezen voor een eenmalige bijdrage op NL49RABO0348329180.

Akkrum heeft twee begraafplaatsen, één op Nes en één in Akkrum-oost met urnen muur. Daarnaast zijn er ook  nog graven naast de Terptsjerke, maar ook in de Terptsjerke. (In de vloer ervan). We plaatsen eerst de begraafplaats van Nes en daaronder van Akkrum. Daarna nog eens bij de Terpkerk in het centrum van het dorp Akkrum.

Klik op één van onderstaande ‘begraafplaatsen’ om in de geschiedenis te duiken en te kunnen lezen wat er zoal bekend is van deze begraafplaats.

Heeft u zelf nog iets toe te voegen . . . GRAAG. stiftingakkrumaldennij@gmail.com

Ziet u een handje met een wijzend vingertje, dan is deze geactiveerd. Zo niet dan moet u nog even geduld hebben.

Begraafplaats Nes.

Boven: De plattegrond van de begraafplaats Nes en links daarvan de begraafplaats op Nes, die nog steeds wordt gebruikt.

Begraafplaats Akkrum.

Bovenstaand de plattegrond van de begraafplaats aan de Boarnsterdyk (Akkrum-Oost).

Linksboven twee foto’s van de begraafplaats, tussen de A 32, de Stringen en de Boarnsterdyk is sinds 1879 de Akkrumer begraafplaats gevestigd.


Begraafplaats in Akkrum bij en in de kerk.

Rechts de plattegrond van de oude begraafplaats aan het Heechein, uit 1896. Boven twee fotos van de begraafplaats rond de kerk, waar tm. 1878 dierbaren werden begraven.

Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk