Adam Hurdriderstrjitte

Adam Hurdriderstrjitte

Word donateur van Akkrum Ald en Nij. Wij hebben u nodig! U steunt ons al vanaf € 8,50 per jaar. Klik hier om ons een e-mail te sturen. Vermeld als onderwerp ‘Donateur € ….’ en vul een bedrag in. U kunt ook kiezen voor een eenmalige bijdrage op NL49RABO0348329180.

De Adam Hurdriderstrjitte is één van de laatst aangelegde straten van het Hemmen-(Jimmen) plan in Akkrum Noord. Adam (Hurtrider) de Boer (Akkrum 1721 – Dearsum 1800) was een hardrijder waar een paar mooie verhalen aan vastzitten. Adam is geboren in de boerderij waar nu (2022), Greijdanus woont, achter Coopersburg.

Links een plattegrond van de Adam Hurdriderstrjitte. Links (het rode vierkantje met daarin *AH) is de plek waar Adam Ruurds de Boer (Adam Hurdrider) in 1721 geboren is.

.

Sterke verhalen over/van Adam de Boer (Hurdrider). (Klik op de foto voor vergroting).
Afbeeldingen boven: © Friese Koerier van donderdag 31 december 1953.

Kijk voor meer Adam Hurdrider onder Personen en ‘Sport en Spel’ (Later)

Boven: De geboorteplaats van Adam Ruurds de Boer alias Adam Hurdrider yn 1721. (Achter Coopersburg)

Kijk voor meer over Adam Hurdrider onder pagina > Personen > Adam Hurdrider


Heeft U nog vragen, op- of aanmerkingen over dit onderwerp, of een ander onderwerp of heeft u nog iets dat u met ons wilt delen. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Spreekt ons werk u aan, en wilt u ons ondersteunen? Donateur worden kunt al vanaf €8,50 per jaar. Zo kunnen wij ons ‘werk’ blijven doen en kunnen andere bezoekers er ook weer van genieten. Wij horen het graag. Alvast bedankt.

Stiftingakkrumaldennij@gmail.com

 - 
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
Frisian
 - 
fy
German
 - 
de
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk